Грижата за тялото включва почистване, ексфолиация, хидратация и подхранване, масаж и физически упражнения. Тъй като кожата на тялото е по-дебела, отколкото на лицето, следва при грижата за нея да се употребява козметика, специално предназначена за тялото. Козметика за лице няма да даде желания ефект.

Грижа за тялото

Започнете да се грижите за тялото си от сутринта с физически упражнения. Те стимулират притока на кръв в капилярите, кожата получава повече хранителни вещества, което означава по-дълго да останете младите. След физическо натоварване използвайте подходяща козметика за тяло за по добра еластичност и релакс на кожата.

След физическите упражнения е необходим душ при грижа за тялото ви. Той трябва да се прави ежедневно. Ако имате нормална към мазна кожа, използвайте сапун или душ гел. При много суха кожа трябва да използвате мек детски сапун или да втривате на влажна кожа специални масла и кремове.

За почистване на кожата най-добре е душ с умерена температура. За снемане на умората и за да се одобрите, вземете хладен или контрастен душ - редуващи се топли и студени (като се започне с топъл и се завърши със студен). Не взимайте горещ душ (вана) – горещата вода изсушава кожата, полагайте по-голяма грижа за тялото. Докато се взима душ е много полезно да се разтърка тялото с ексфолираща ръкавица, гъба, четка, като започнете с краката и се движите нагоре по тялото с кръгообразни движения - това стимулира обмяната на веществата, ексфолира мъртвите кожни клетки.

Много популярни и ефективни за здравето на тялото са ваните с етерични масла - те се грижат за кожата, и в допълнение може да има ефект върху целия организъм. Също така широко се използват вани с добавени соли. Те великолепно отпускат, поддържат кожата в добър тонус.

За да запазите кожата на тялото си в добро състояние, трябва редовно да правите дълбоко почистване – пилинг. Това помага за премахване вроговения се слой, като по този начин стимулира процеса на клетъчното обновяване, подобрява проникване в кожата на хидратиращите и подхранващите средства, направи я гладка. Тъй като кожата на тялото е по-дебела от кожата на лицето, то изисква по-силно почистване. При грижа за тялото можете да използвате и скрабовете за тяло. За разлика от подобните препарати за лице, скрабовете съдържат по-големи зърна. Дълбоко почистване на суха кожа е достатъчно да се прави веднъж седмично, при мазна - два или три пъти седмично.

Скрабът се нанася на влажна кожа. След това с четка с естествен косъм, мокра гъба, масажна ръкавица или на ръка (което според вас е по-добре) се разпределя по тялото с масажни движения от отдолу нагоре. Краката се масажират първо отвън, после отвътре. Коремът - от долу нагоре. Гърдите се разтриват първо от подмишничните ямки до деколтето, около млечните жлези. След това се масажират дясната и лявата ръка. Гърбът може да се започна да се масажира отдолу нагоре, а след това странично на гръбначния стълб. Полага се особена грижа на грубите места - лактите, коленете, стъпалата. Кожата на гърдите и корема изисква по-нежни, леки движения. Бъдете внимателни с бенките и раничките, за да не ги разраните. Нанесеният скраб остава върху кожата в продължение на 3-5 минути, след което се измива внимателно с топла вода и кожата се обтрива с кърпа. Така вие полагате грижа за вашето тяло ежеседмично.

Всеки ден след вземане на душ, вана и особено след пилинг на кожата трябва да се нанесе овлажняващо и подхранващо средство. Изберете го в зависимост от типа си кожа, за да е максимално добра грижата за тялото ви.

Не забравяйте да дезодорирате тялото и да си осигурите свежест и защита против изпотяване. .

Можем също така да ви предложим Лазерна епилация в София.